[Voorbeelden] Mooiste merkboeken/stijlgidsen voor non-profitorganisaties

GlobalOwls
5 min readJan 19, 2022

--

Wil je een merkboek/stijlgids maken voor je non-profitorganisatie? Bekijk deze voorbeelden en download een gratis bron om uw eigen te maken.

Vertaald uit het Engels. Bekijk het originele artikel hier: Top Brand Books and Style Guides for Nonprofits

Branding is de sleutel tot non-profitorganisaties, maar hoe zorgt u voor merkconsistentie in uw non-profitorganisatie? Een merkboek / stijlgidskan helpen.

Niemand zal doneren aan een goed doel zonder erop te vertrouwen dat hun geld goed zal worden gebruikt. Een sterk merk en transparantie vormen de basis van een sterke non-profitorganisatie. NGO’s die maandelijks of delen jaarlijkse verslagen, gebruik inhoud om te laten zien hoe ze indruk maken en blijf ‘on top of mind’ met mooi e-mails en een sterke aanwezigheid op sociale media winnen degenen die bijna nooit iets over hun zaak delen.

In dit artikel gaan we in op:

  • Wat een merkboek / stijlgids is
  • Voorbeelden van adembenemende merkboeken/stijlgidsen voor non-profitorganisaties
  • Link naar gratis bronnen om uw eigen non-profit merkboek / stijlgids te maken.

Wat is een merkboek / stijlgids?

  • A Merkboek inspireert en helpt mensen in uw non-profitorganisatie op één lijn te houden met de Doel of kerngedachte van uw organisatie. Een Brand Book helpt om het verhaal en doel van uw goede doel te communiceren.
  • A Merkstijlgids helpt de mensen binnen en buiten uw NGO om uw merk middelen waarvoor ze bedoeld zijn.

Zoals u kunt zien, helpt een Brand Book de betekenis van uw organisatie te vertellen en het inspireert medewerkers. Een stijlgids helpt de visuele merkconsistentie te behouden.

In het kort:

  • Bepaal de identiteit van je merk en maak je Brand Style Guide;
  • Maak jouw merk richtlijnen toegankelijk voor uw partners en collega’s;
  • Geef je collega’s toegang tot alle beeldmateriaal (foto’s, illustraties, video’s) die eigendom zijn van het merk;
  • Aanleveren van templates voor je posts op Social Media, (fondsenwervende) presentaties;
  • Word herkenbaar en bouw aan een authentiek merk.

Mooiste merkboeken / stijlgidsen voor non-profitorganisaties

Ben je op zoek naar inspiratie voor je Merkenboek voor non-profitorganisaties? Er zijn tal van goede doelen die hun merkboeken online hebben gepubliceerd.

Hier is een selectie van onze favoriete non-profit merkboeken en stijlgidsen:

1. Boy Scouts van Amerika

Boy Scouts van Amerika heeft een prachtig merkboek / stijlgids gemaakt om belanghebbenden te helpen hun merkrichtlijnen te begrijpen, zodat ze consistent kunnen blijven met hun branding. In het voorbeeld zie je hoe goed ze illustreren hoe hun logo wel en niet gebruikt mag worden. Stel je voor dat ze deze stijlrichtlijnen niet zouden hebben. Duizenden mensen zouden hun merkactiva door de jaren heen anders gebruiken. Hun branding zou een puinhoop zijn.

Check out Boy Scouts of America’s volledige online merkboek / stijlgids hier

2. Merkrichtlijnen van Unicef ​​USA

Unicef ​​VS bestaat al geruime tijd. In de loop der jaren is het merk geëvolueerd en hebben ze volwassen merkrichtlijnen. Het merkboek / de stijlgids van Unicef ​​is een perfecte plek voor inspiratie bij het maken van uw eigen merkboek voor non-profitorganisaties.

In de voorbeeldafbeelding ziet u hoe ze de details van de kleuren van hun merk laten zien. Blauw is niet zomaar blauw. Het heeft een specifieke hex / RGB-code. Door superspecifiek te zijn, handhaaf je de merkconsistentie door de jaren heen.

Bekijk hier het volledige online merkboek / de stijlgids van Unicef ​​USA

3. Charity: Water’s Merkboek

Liefdadigheid: Water Is een van die non-profitmerken die we voortdurend gebruiken wanneer we ingaan op best practices van non-profitbranding en marketing.

Een ander element van een non-profit merkboek/stijlgids zou het gebruik van afbeeldingen moeten zijn. Zoals je erin kunt zien Charity: Water’s Merkrichtlijn, ze willen hun beeldtaal richten op hoop, niet op schuld. Het hele verhaal dat ze met beelden vertellen, is gebaseerd op het feit dat mensen en gemeenschappen blij zijn dat ze water hebben. Niet op mensen die ziek zijn omdat ze geen water hebben of omdat ze vies water hebben gedronken.

Check out Charity: Water’s volledige online merkboek / stijlgids hier

Zie ook:

4. WWF Brand Book-voorbeeld

Bekijk onderstaande afbeelding: ‘One Network, One Vision, One Voice’.

BAM!

Gelukt. WWF begrijpt echt het belang van een merkboek/stijlgids voor zijn non-profitorganisatie. Deze bron is echt bedoeld om zijn lezers te inspireren. Ze gaan in op hun werk, wat ze doen, hoe ze het doen en geven richtlijnen.

Bekijk hier het volledige online merkboek / de stijlgids van WWF

Maak je eigen non-profit merkboek / stijlgids

Je weet nu wat een merkboek en stijlgids is, wat het verschil is, hoe grote non-profitorganisaties ze gebruiken om hun branding consistent te houden.

Het is tijd om je eigen non-profit merkboek en stijlgids te maken.

Bekijk StroryLab.ai’s Growth Storytelling Framework waar de Merkstijlgids is hier opgenomen en ga vandaag nog aan de slag (inclusief volledige gids).

Andere gerelateerde artikelen

Kennisbank

Originally published at https://globalowls.com on January 19, 2022.

--

--

GlobalOwls

You have a story to tell. We want to help. Let’s create memorable content. https://GlobalOwls.com. #Nonprofit #SocEnt #Charity